keyown = 0
7th February 2016  /  18 00

Три кроки для отримання максимальної пенсії

Крок1. Зібрати всі необхідні документи
Основні параметри, які впливають на розмір пенсії – це страховий стаж та розмір заробітної плати. Тому на першому кроці потрібно зібрати всі документи для призначення пенсії:

довідку податкової адміністрації про присвоєння ідентифікаційного номера;
трудову книжку або документи про стаж, причому за період роботи з 01.01.2004 р. відділ персоніфікованого обліку органа, що призначає пенсію, видає довідку з бази даних;
документи про надання особливого статусу особі, наприклад, «чорнобильське» посвідчення;
документи про місце проживання (реєстрації) особи;
кольорова фотокартка 4х6 (2 шт.) – необхідна для оформлення пенсійного посвідчення.
копія паспорта;
а також в деяких випадках:
копія документа про освіту (якщо, приміром, заявник навчався на денній формі);
копію свідоцтва про народження дитини;
копія свідоцтва про укладення шлюбу (за зміни прізвища).
якщо заявник не працює, йому необхідно надати довідку з податкових органів про те, що він стоїтьна обліку як суб'єкт підприємницької діяльності і про джерела доходів з 01.07.2000 р. по дату подання заяви.
Та деякі інші документи, прописані в Постанові Пенсійного фонду України «Про внесення змін до Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування"»



Крок 2. Провести незалежний розрахунок своєї майбутньої пенсії
Для розрахунку пенсії використовується цілий ряд даних та показників:
стаж, який обчислюється в місяцях;коефіцієнт страхового стажу (Кc);індивідуальний коефіцієнт трудового стажу;
величина оцінки одного року стажу (у відсотках) (Вс);
коефіцієнт заробітної плати застрахованої особи;сума коефіцієнтів заробітної плати;
сума заробітної плати;заробітна плата для обчислення пенсії;
середня заробітна плата (дохід) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні і т.д.Періоди страхового стажу можна дізнатись з трудової книжки, диплома, інших документів, а також страховий стаж після 2004 року – з системи персоніфікованого обліку.
Дані про заробітну плату після 01.07.2000 року ви можете отримати з системи персоніфікованого обліку (форма ОК-5).Що таке «Виписка з системи персоніфікованого обліку (Форма ОК-5)» та як її отриматиСуми середніх заробітних плат також можна дізнатись, а от як розрахувати всі коефіцієнти і до того ж провести оптимізацію періодів страхового стажу, щоб в кінці отримати максимально можливий розмір пенсії, на який ви можете розраховувати?!Звичайно, таке завдання неможливо вирішити за допомогою звичайного калькулятора і аркуша паперу, до того ж потрібно доскональне знання законодавства.
На сьогоднішній день існує ряд спеціальних інструментів для самостійного розрахунку пенсії. Ми пропонуємо вам Пенсійний калькулятор на PENSIA.UA.
Він дозволяє розрахувати не лише пенсію за віком, а і інші види пенсії, на які ви маєте право, крім пенсії по втраті годувальника. Крім того, в калькулятор можна завантажити періоди трудової діяльності з форми ОК-5 і отримати детальний протокол розрахунку по кожному виду пенсії з зазначенням найбільш оптимальних періодів, а як показує практика, правильний вибір періодів страхового стажу для розрахунку майбутньої пенсії значно впливає на її розмір.Крок 3.Подати всі необхідні документи до органів ПФУ


Link

Private






1 Idea, thought, a piece of text, etc.

Work out

Нажмите, чтобы вернуться на головную страницу
Нажмите, чтобы перейти к анализу по темам