Стейк Оссобуко Стейк Оссобуко.jpg Оссобуко (італ. Osso buco, що в перекладі означає «кістка з отвором») - це не просто стейк, а класична італійська страва з яловичини. Для приготування використовується гомілка з кісткою і кістковим мозком всередині, товщиною близько 5 см. Найпопулярнішим соусом для нього є гремолата. Оссобуко пропонують подавати з різотто, полентою або з овочами. Ми розповімо, як приготувати цю смачну і корисну страву, насичену білками і корисними вуглеводами. Вам знадобляться такі інгредієнти: Гомілка яловича з кісткою (Стейк Оссобуко) - 1,5 кг Бульйон яловичий - 300 мл Вино біле сухе (столове) - 300 мл Цибуля ріпчаста (100гр) - 2 шт Селера стеблова - 150 гр Томати червоні - 450 г Лимон - 1 шт Петрушка - 30 гр Часник - 3 зубчики Оливкова олія - 80 мл Вершкове масло - 50 гр Приготування: 1. Вершкове масло і 50 грам оливкової олії розтопіть на сковороді, додайте м'ясо. На великому вогні обсмажте стейк Оссобуко з обох боків до золотисто-коричневої скоринки із додаванням подрібнених петрушки, розмарину і лаврового листа. На це має піти десь 5 хвилин для кожного з боків. Перед смаженням стейк за бажанням посолити, поперчити, додати мускатний горіх і виваляти в борошні. Борошно додасть густоти соусу. 2. Налийте 300 мл білого сухого вина в сковороду з м'ясом. Зменшивши вогонь, нагрівайте його до тих пір, поки вино не випарується приблизно наполовину. 3. Ріпчасту цибулю, селеру й оливкову олію змішайте на другій сковороді. Обсмажуйте близько 3-5 хвилин. Після чого додайте все це в м'ясо. 4. До отриманої суміші додайте дрібно нарізані очищені томати та налийте яловичий бульйон. Зробивши вогонь мінімальним, накрийте кришкою і поставте тушкуватися на півтори години. Можна підлити бульйон в процесі тушкування, якщо буде здаватись, що це необхідно. Приготуйте гремолату: помістіть лимон на пів хвилини в окріп, після чого натріть цедру на дрібній тертці. Додайте дрібно нарізану петрушку і часник, перемішайте.